הנאה ממזגן שהודלק בשבת ע"י יהודי

שאלה:

יהודי בעל תשובה שאמו רמזה ליהודי אחר המתארח אצלם שידליק את המזגן בשבת , והלה הדליק את המזגן לאחר רמיזת בעלת הבית , וכשחזר הבן מבית הכנסת ראה את המזגן עובד והתברר לו הדבר, האם מותר לשבת לקדש באותו החדר ?

תשובה:

שלום רב

אסור ליהנות ממעשה שנעשה באיסור בשבת על ידי יהודי, או על ידי גוי לצורך היהודי, אבל כיון שמדובר בביתו של אדם ולא ניתן לאסור עליו את השימוש בביתו, אם הדבר נעשה כאמור בלי ידיעתו הוא לא חייב לצאת משם. ראה משנה ברורה סי' רעו ס"ק יא. כמובן שאם יש לו מקום אחר נוח במידה שווה לשבת, ישב שם.