הדלקת נרות שבת לאחר כניסת השבת

שאלה:

שלום
בשולחן שבת אמא אמרה שהיא מדליקה נרות שבת לאחר הדלקת הנרות
עניתי לה שזה ברכה לבטלה ונגרר ויכוח ואחר כך הראיתי לה מהספר הלכה
איך הייתי צריך לנהוג לשתוק ולא לומר כלום וביום אחר לומר לה שהיא טועה או להגיד לה בפני כולם בשולחן? יש ענין בזה שאסור לבייש מישהו שהוא שואל שאלה או מספר ומגלים שהוא טועה בהלכה אסור לענות לו בפני כולם או לענות לו?
היה לי קשה עם הויכוח שאני לומד תורה והלכות ומישהו אחר אומר שאני טועה אני מרגיש זלזול

תשובה:

שלום רב

בכל מקרה יש לנהוג כבוד באמא. אם היית יכול למנוע אותה מלהדליק ולחלל בכך את השבת, מה טוב, אבל אם אתה לא יכול למנוע, ודאי עדיף לומר לה את זה בצד, זה גם היה משכנע יותר וגם מכבד יותר…

בהצלחה רבה ומי יתן ויחזרו כולם בתשובה שלמה במהרה!