סיום חזרת השץ במנחה לאחר צאת הכוכבים

שאלה:

מה הדין לגבי תפילת מנחה שהש"ץ ציבור מתחיל בשקיעה וידוע שבאמצע החזרה יגיע צאת הכוכבים? האם מותר לעשות כך?

תשובה:

שלום רב

באופן זה יש לשאול אם בכלל מותר להתפלל איתם או שיש להקדים ולהתפלל ביחידות… וראה כאן שהבאנו להקל אם יגמרו את התפילה לפני צאת הכוכבים הראשון שהוא 13 דק' לאחר השקיעה.בכל מקרה אין מקום להתפלל לאחר צאת הכוכבים…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו בדיוק השאלה שלי,אם נגיד כיוון שהתחיל בהיתר אז גם אם ממשיך את החזרה בזמן צאת הכוכבים אפילו הכי מותר כיוון שהתחיל בהיתר,או שלא שייך הכלל הזה לנידון דידן? ומלכתחילה אסור להתחיל את החזרה במצב כזה שיודע שבאמצעה יגיע צה"כ?