נדר על התרת נדרים

שאלה:

שלום,

ביצעתי תהליך של התרת נדרים מלא(כולל נדרים עתידיים) מול שלושה עדים. אחרי שיצאתי כעשר דקות נזכרתי שלא נתתי צדקה בישיבה שבה ביצעתי את ההתרה( כי נדרתי לפני שההתרה תבטל את הנדרים שנדרתי בלב בתנאי שאהיא צדקה למקום שבו אתיר). אחרי עשר דקות שיצאתי נזכרתי שלא נתתי את הצדקה ונדרתי שההתרה לא תבטל את הנדרים שנדרתי אם כן אחזור לשם לתת את הצדקה לאחר כמה שניות חזרתי בי ונדרתי נדר הפוך שאם לא אחזור לשם אז ההתרה לא תתיר את כל הנדרים שנדרתי לפני ההתרה . האם ההתרה התירה גם את הנדר שנדררתי אחרי אם אחזור לשם או שההתרה לא תבטל את כל הנדרים של ההתרה בגלל זה?

תשובה:

שלום רב

אני מבין שאת סובלת מכפייתיות בנושא של נדרים והם נעשים בצורה שאינה נשלטת, ממילא אין להם כל משמעות, לא צריך לעשות התרת נדרים, פשוט להפסיק להתייחס לנושא באופן מוחלט, גם אם יצא לך נדר זה כלום.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין להם משמעות כי הם נעשים בצורה כפייתית? ואם מישהו שיוצא מההתרה שמסר הודעה שגם מה שינדור בעתיד לא ייחשב נודר שההתרה לא תבטל וחוזר בו אחר כך היא עדיין תקפה גי זה נדר אחרי המסירה?