שליח להדלקת נרות שבת

שאלה:

האם ישנה אפשרות, שאשה הנמצאת בחדר מיון, בערב שבת, ללא אפשרות להדליק נרות שבת, תמנה בערב שבת שליחה שתדליק עבורה נרות שבת בזמן, וכך היא תחסוך לעצמה עגמת נפש וקנס?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין מהשאלה שהאישה אמורה להיות בכניסת שבת בחדר מיון. ואח"כ היא אמורה לשוב לביתה. לכן ודאי שהיא יכולה לשלוח שליח להדיק עבורה נרות שבת. אפילו גוי יש אומרים שניתן לשלוח אותו להדליק והיא (שנמצאת במקום) תברך . ראה מג"א סי' רסג ס"ק יא, ובמשנה ברורה ובביאור הלכה שם שיש חולקים ועכ"פ הביאור בדבריו שלמרות שאין שליחות לגוי. בהדלקת הנרות המצווה היא עצם העובדה שהנרות דולקים ולא עצם ההדלקה. אולם אם היא אמורה לשהות בבית החולים במהלך השבת,ראה כאן כיצד יש לעשות.

לגבי הקנס בהדלקת נרות למי שלא הדליק באונס ראה כאן.