הכשרת טוסטר אובן

יש לי טוסטר חלבי שחיממו בו מאכל יבש בשרי בתבנית חד פעמית שהיתה מונחת על רשת. בתנור היתה גם תבנית רגילה. הבנתי שאת הטוסטר אובן ניתן להכשיר על ידי ניקוי וחימום למשך חצי שעה. האם ישנה בעיה עם תבנית הרשת שעליה היתה מונחת התבנית החד פעמית עם המאכל? האם ישנה בעיה עם התבנית הרגילה שגם היתה בתנור?

תשובה:

שלום רב

כל מה שאינו נוגע במאכל הכשרתו דומה, ודי לו בליבון קל כזה שהזכרת [אלא שיש להמתין גם 24 שעות לפני ההכשרה מאז השימוש האחרון]. רק תבנית שמניחים עליה ממש את המאכל, אם הניחו עליה בתוך 24 שעות גם בשר וגם חלב היא צריכה ליבון חמור באש ממש, דבר שבלתי אפשרי לעשות בלי שתתקלקל.

בהצלחה