הדלקת נרות חנוכה מהודרת יותר ע"י בן בכור או האם

בס"ד,
אב המשפחה לא יכול להדליק נרות חנוכה בביתו, מי יותר מהודר שידליק האם הבן הבכור שהוא בגיל כ"ב שנים , או אם הבית ?
יש לציין שהמשפחה נוהגת להדליק בתוך הבית , כך שאין את ההדור של החת"ס לעניין הדלקה של אישה בחוץ .

תשובה:

שלום רב

אם במקום שהוא נמצא הוא לא משתתף בפרוטה יש עדיפות שהאשה תדליק, שאז ניכר שהיא עושה זאת גם עבורו, כך כתב בס' חובת הדר פרק א הערה מז, אבל אם הוא בלאו הכי משתתף בפרוטה אין הבדל.