הדלקת נרות לאורח בשבת חנוכה

שלום הרב,
אני ואשתי מתיעצים איתכם עקב השבת הקרובה…
אשתי שאלה אותי האם זה בסדר שנעשה שבת אצל אמא שלה .. ואמרתי לה שאשאל רב הא זה בסדר שנצא השבת הזו דווקא לאמא שלה מכיון שצריך להדליק נרות חנוכה לפני שבת…
השאלה היא האם כדי לדחות את היציאה לחמותי לשבת הבאה והשבת נשאר בבית? או שללכת בכל זאת ונדליק איתם שם נרות?
כל תשובה תתקבל בשמחה מצדי ומצד אשתי…

תשובה:

שלום רב

אתם יכולים ללכת בשמחה להורים, הערב שבת אין כל פקפוק ואתם יכולים להדליק את החנוכיה שם אצל ההורים, כיון שאתם מתארחים אצלם וזה בסדר גמור, אם אתם ספרדים תוכלו להשתתף בפרוטה בדמי השמן כדין אכסנאי, ואם אתם אשכנזים תדליקו בעצמכם. במוצאי שבת נחלקו הדעות, דעת הגרש"ז אויערבך היתה שניתן להדליק שם כיון שעדיין אתם מתארחים שם וזה הוא מקומכם, אףך שבדעתכם לעקור משם בהמשך הערב, ואילו לדעת הגר"ע יוסף והגרי"ש אלישיב, כדאי שתמהרו במוצאי שבת ללכת הביתה ותדליקו שם את החנוכיה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה,
    לדעת גן המלך, וכ"פ הרב עובדיה: אין צורך להשתתף בפרוטה כי וודאי מקנה לו חלק בשמן אחרי שהתארח כל השבת ללא כל תשלום. וכ"פ כה"ח סופר. ויקטור בוחניק רחובות