דין אכסנאי לרווקה אצל הוריה

בס"ד
בדין רווקה המשכירה דירה ומממנת את עצמה , עכשיו שמתארחת אצל הוריה בחנוכה האם יש לה דין אכסנאי שצריכה להשתתף בפרוטה או שחוזר לה הדין של סמוכה על שולחן הוריה ?

תשובה:

שלום רב

כאשר את מתארחת בבית ההורים, כיון שאת אוכלת מהם וסמוכה על שולחנם לגמרי, סבר הגר”ע יוסף זצ”ל שמעיקר הדין את יוצאת בהדלקת ההורים, ולא צריך להשתתף בפרוטה ולזכות בחלק מהשמן. ראה שו”ת יחווה דעת ח”ו סי מג. אולם ראוי לכתחילה להחמיר וכן להשתתף בפרוטה.