סדר הדלקת נרות חנוכה

שלום הרב,
איך מדליקים נרות של חנוכה שהנרות מימין לשמאל או משמאל לימין?
תודה

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו כידוע הדעות: בשו"ע סי' תרעו סעי' ה כתב שתמיד מתחילים בנר החדש, כלומר בלילה הראשון מדליקים את הנר הימני, בלילה השני מתחילים בנר השמאלי, ופונים לימין, וכן הלאה. אולם שיטת הגר"א שכאשר החנוכיה מונחת בפתח יש להתחיל תמיד בנר הימני שהוא סמוך יותר לפתח, וכנ"ל כשהוא בשמאל, תמיד ידליק בנר הקרוב יותר לפתח. במשנה ברורה שם כתב, שלהלכה דעביד כמר עביד ודעביד כמר עביד ואין בזה הכרעה ברורה. והטוב ביותר הוא שיהיו כולם בטפח הסמוך לפתח. כשמדליקים בחלון אפש לנהוג כמו השו"ע לכל הדעות.