חצי קדיש לאחר הלל בחנוכה

שלום לרבנים רציתי לדעת 1נין לראש שחצי שעה זמן הדלקת נרות? 2למה חצי קדיש אחר הלל של חנוכה ולא תתקבל? 3אם מדליקים בבית למה צריך שעור של חצי שעה?4מה זה לשונות הרמבם ברדבז? 5אם נגמר כלי 1 האם מותר ישר לשפוך לתוכו מכלי 1 אחר לכאורה מותר שהרי הטעם היתר הוא בגלל דפנות קרות וכאן הם עוד חמות? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. בגמרא בשבת כא ב מבואר שזה הוא הזמן שהרגל כלה מן השוק, בשקיעת החמה היו שבים הביתה וזמן ההתארגנות והשיבה היה בחצי שעה זו.
  2. כיון שאין אומרים הלל מניחים את הקדיש תתקבל שהוא בעצם חלק מתפילת השחרית ואינו חלק מההלל, לאחרי ובא לציון.
  3. אלא תשובות שכתב בהתייחס לרמב"ם ולא כשאלה בעלמא.
  4. זה נחשב צונן גם אם זה חמים עדיין מהתוכן הראשון.