מלאכה לנשים בחנוכה

שלום כבוד הרב .אישתי לא נוהגת לעשות מלאכה בכל שמונת ימי החנוכה זה כולל ניקיון בישול. גיהוץ סידור הבית .אני משתדל לעשות בכל על הצד הכי טוב .אבל אני מקבל הרבה הערות על הניקיון או מילים כמו למשל שאני מנקה הכל מבריק עכשיו הכל מסריח או אם הייתי יכולה הייתי מנקה ולא מבקשת מאף אחד .

תשובה:

שלום רב

אני מבין שזה מאוד נוח לא לעשות מלאכה בחנוכה, אבל נראה לי שיש כאן טעות… אין כל מנהג כזה… המנהג הוא רק לא לעשות מלאכה כאשר הנרות דולקות בזמן חיוב המצוה, כלומר חצי שעה שלאחר ההדלקה בשאר הזמן ביום ובלילה מותר לעשות מלאכה כרגיל, ולא קיים כל מנהג האוסר זאת. כך שאשתך יכולה בשקט לעשות מלאכה כמו כל נשות ישראל הצדיקות, ולשחרר אותך מהשיעבוד הזה…

על המנהג של הנשים שלא לעשות מלאכה באותה חצי שעה שהנרות דולקות, ראה כאן בהרחבה.

באופן כללי יש משהו בשיח שביניכם לא בריא, כדאי לרכוש קצת ספרים על השיח הראוי בין בני הזוג, כמו הבית היהודי של הרב שמחה כהן וכיוצא באלו.

בהצלחה רבה ושתמיד יהיה שמח וטוב בבית.