חזרה על מילים בתפילה

שלום הרב!
אני מתפלל בבית כנסת
שבקבלת שבת יש חזרות על פסוקים כגון: מזמור לדוד, מזמור שיר, אנא בכח .
האם הדבר מותר? ואם לא כיצד הרבה בתי כנסיות עושים זאת. אשמח למקור היכן מותר לכפול פסוקים והיכן אסור.

תשובה:

שלום רב

אין לחזור על מילים פעמיים, אלו שעושים כך טועים. דומני שלא תמצא בית כנסת של תלמידי חכמים שכך עושים.

מקורות:

על כך שאין לחזור על מילה פעמיים וקשת הדעות בענין [אם הוא איסור גמור או רק מגונה] ראה שו”ת יביע אומר ח”ז סי’ יד בסופו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה אם אני מעיר. אני מבחין שהשאלה היתה בחזרה על מילים שבתוך פסוקים בפרקים הנאמרים שלא בתוך התפילה עצמה. למשל בקבלת שבת.
    האם גם שם יש איזה בעיה לחזור על המילים? לשיר את הפסוקים שוב ושוב?
    אשמח לדעת מקור לכך.

  2. בודאי שגם שם אין לעשות כך, אמת שכאשר חוזרים על פסוקים שלמים שם זה פחות חמור ואין בזה בעיה של הפסק אבל זה ודאי מגונה וחסר טעם וזה כלול בהפנייה שהפנתי ליביע אומר.