למה ספרדים לא מדליקים כל בני הבית חנוכיה?

שלום לרבנים רציתי לדעת מה שורש המחלוקת בין ספרדים לאשכנז שמדליקים כל אחד בפני עצמו חנוכה והאם הם עושים מ את זה מדינא? תודה רבה וישר כוח עצום!

תשובה:

שלום רב

בגמרא מבואר, שהמהדרין מדליקים נר לכל אחד ואחד, והמהדרין מן המהדרין מדליקים כנגד מספר הימים הנכנסים. ונחלקו ראשונים: הרמב"ם נקט, שההידור של המהדרין מן המהדרין מורכב על המהדרין, כלומר, כל אחד מאנשי הבית, וכנגד מנין הימים, וכך נהגו בני אשכנז. ואילו התוס' למדו, שאלו שני מסלולים שונים, מהדרים כנגד אנשי הבית, והמהדרין מן המהדרין כנגד מנין הימים. וכך מנהג בני ספרד. ראהבית יוסף סי' תרעא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמת. ומכך יש הרבה שדייקו שיש להדליק לדעתו גם כנגד קטן בן יומו או כנגד הבנות, אך לא נהגו כך, וידועה בזה הגדרתו של הגרעק"א סי' יג, שגדר המהדרין מן המהדרין הוא שכל אדם יקיים את המצוה בעצמו ולא על ידי שליח.