תרומות ומעשרות פחות משווה פרוטה

לום לרבנים. אדם שמפריש מטבל וודאי. והאחד ממאה וקצת שהוא מפריש שווה פחות מפרוטה. איך עליו לנהוג?

תשובה:

שלום רב

חילול המעשרות אינו יכול לחול על המטבע אלא אם כן יש בו פרוטה, או שכבר הופרשה פרוטה על מטבע זה. לכן תיקנו בקרן המעשרות של בית המדרש אמונת איש של הרב אפרתי, שכל אדם שנמנה על הקרן שלהם מקבל לביתו "פרוטה חמורה", כלומר מטבע שכבר הופרשו עליו מעשרות בשווי פרוטה, כך שיוכל להפריש על מטבע זו ללא חשש. תמצא מישהו שיש לו כבר פרוטה חמורה ותחלל על המטבע שלו ברשותו. או לחילופין תפריש על כמות גדולה יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת אומרת שאם יש חי מטבעה של שקל. ואני פודה אותו בפרטוה (או בשווה פרוטה כמו סוכר וכד). אני יוכל להפריש עליו מכאן ולהבא גם מעשרות פחות מפרוטה?