כיצד מתפללים מנחה קצרה ספרדים אשכנזים

בס"ד
אשכנזי המתפלל תפילת מנחה קצרה (במקום העבודה) במניין שבו מתפללים בנוסח ספרדי.
כמעט כל המתלפללים ספרדים, ומתחילים תפילת לחש יחד עם הש"צ ועונים לקדושה.
כיצד צריכים לנהוג אשכנזי אחד או שניים המתפללים איתם?
האם להתחיל כמוהם יחד עם הש"צ?
או לענות אמן על הברכות, ולהתחיל לחש אחרי ה"א-ל הקדוש"?
(המניין הוא מצומצם בין עשר לשלושה עשר מתפללים)

תשובה:

שלום רב

ודאי ינהג כמנהג המקום – בני ספרד שמתחילים יחד עם החזן [ראה כף החיים סי' רלב ס"ק י], אחרת לא תהיה תפילתו בציבור, וכן אין ראוי לפרוש מהציבור. ולא ינהג כמנהג בני אשכנז [משנה ברורה שם ס"ק ח] להתחיל אחר הא-ל הקדוש.

בהצלחה.