הידור מצוה – לצאת ידי כל השיטות

שלום לרבנים וישר כוח עצום 1רציתי לדעת עם יש מקור של זה אלי ואנוהו הכונה להחמיר במצוות 2האם יש מקור לכך שאדם שלא בוכה על מתו ואומר שזה ביטחון בהשם הרי זה אדם אכזרי כמדומי רדבז האם זה נכון? 3הלכה ולא למעשה האם יש ראשונים שיגידו לברך על קוסקוס המוציא? תודה רבה וישר כוח עצום ובמיוחד על הסבלנות!

תשובה:

שלום רב

  1. אם הבנתי את שאלתך נכונה, אתה שואל האם זה א-לי ואנוהו זה רק בענין של נוי, כמו לולב נאה וכו', או גם להחמיר ולצאת את המצוה לכל השיטות זה בכלל זה א-לי ואנוהו, ולדינא יש הרבה ראיות שגם זה בכלל דין ההידור, ראה ביאור הלכה ריש סי' תרנו, אבני נזר או"ח סי' תצב, והאריכו בזה האחרונים.
  2. אינני יודע, מה שברור שאין כל סתירה בין אבלות לאמונה בה', התורה נתנה דיני האבלות יחד עם האמונה שהכל לטובה.
  3. אין כל צדלברך על קוסקוס המוציא אפילו אם אוכלים כמות מרובה כיון שהוא מבושל.

חג שמח.