קדיש ביחידות

שלום אני חולה נפש ולוקח תרופות וקשה לי להתפלל במנין ; כשאני נמצא עם אנשים אני בעצבים וקשה לי מאוד. אני אבל על אימה שלי, וחייב לומר קדיש! קשה לי לשלם אחד שיגיד קדיש על אימה שלי! האם אני יכול לומר קדיש ביחיד בלשון לועזי. חוץ מזה אני לומד ואומר תהילים לעלוי נשמתה. אבל אני סובל מזה שאני לא אומר קדיש!!!! הרופה אמר שרע לבריאות שלי רגישי אשמה!!!

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לומר קדיש ביחידות, זו היא אחת התפילות הנאמרות רק במנין עשרה.

אבל יש לי הצעה פשוטה, כדי לומר קדיש אתה לא צריך להתפלל בבית הכנסת כל התפילה, תתפלל בבית ותגיע לבית הכנסת בסיום התפילה רק לאמירת הקדיש ואחר כך תלך מיד הביתה.

רפואה שלמה ובשורות טובות.