קדימה בברכות – לחם מלא או לחם לבן?

שלום כבוד הרב,
מה מברכים קודם כאשר יש לי לחם מלא ולחם לבן שלמים, ואני רוצה לאכול משניהם?

תשובה:

שלום רב

כשחז"ל דיברו על פת קיבר מדובר היה במאכל עניים שקשה לאכילה, היום להיפך, הלחם המלא בדרך כלל חשוב יותר ויקר יותר… לכן מי שאוהב לאכול לחם מלא ודאי יקדים אותו ללחם הלבן, ורק מי שמחבב את הלחם הלבן ואוכל לחם מלא מטעמי בריאות בלבד, יקדים את הלבן. כ"כ בפסקי תשובות תחילת סי' קסח וזו סברא פשוטה.