מעסיק שביטל את הביטוח של העובד מבלי להודיע לו

שלום וברכה!
ברצוני לשאול במעשה שהיה בעובד ומעביד שהסתכסכו ומחמת כן המעביד במזיד ביטל את פוליסת הביטוח של העובד ללא ידיעתו ולא שילם לביטוח את הסכום החודשי וזה אף שידע שהעובד שהיה מאד קרוב אליו שהוא חולה מאד ולא יכול להמשיך לעבוד בשום עבודה אחרת זאת אומרת שיצטרך לתבוע אובדן כושר עבודה וחשוב לציין שכל זה ארע שהיה עדיין עובד רשמי במשרד.
ועתה לאחר פיטוריו פנה לתבוע את הביטוח על אובדן כושר עבודה שהחמיר אך הופתע לשמעו שהמעסיק שלו ביטל לו ללא ידיעתו ע"י שלא התייחס להתראות של הביטוח.
ושאלתי א. האם ניתן לחייבו על פי ד"ת את המעסיק בתשלום הנזק כלומר שהוא יצטרך לשלם מה שהביטוח היה אומר לשלם?
ב. כמובן לאחר שהמעסיק נתבע על כך. שיקר ואמר שהוא העביר את ההתראות לידי העובד אך כמובן אין לו הוכחה כך. כיצד ניתן להתגבר גם על בעיה זו?
יש לציין שעל פי החוק של עובד ומעביד המעסיק אמור לדאוג ולשלם את הביטוח.
בברכת התורה ושוב יישר כח לכם על האתר הנפלא הזה תזכו למצוות.
אשמח מאד לקבל תשובה מנומקת עם מקורות כדי שאוכל להחכים עוד,

תשובה:

שלום רב,

לפי העובדות שנכתבו בשאלה, המעסיק יהיה חייב לשלם לעובד כל מה שהעובד היה מקבל מחברת הביטוח. איננו יכולים להתייחס במסגרת זו לגבי הנאמנות בויכוח העובדתי שבין הצדדים.

מקורות:

כן יש להוכיח מהגמ' בב"מ דף צב ע"ב לעניין השוכר פועל בנטע רבעי ולא הודיעו שחייב לפדות ולהאכילו (כדי שהפועל יקבל את הזכות שיש לכל פועל לאכול מהשדה תוך כדי עבודה), גם לפי הצד שפועל משל שמים הוא אוכל, כיון שהפועל היה סבור שיהיה לו את הזכות שיש לכל פועל.

הצטרף לדיון

תגובה 1