בשר בין השיניים – 6 שעות

שלום לרבנים רציתי לדעת מה הדין עם ניתקע בשר בתוך ה6 שעות ואכל אותו האם סופר 6 שעות שוב? והאם יש שמקילים? ואשמח למקורות תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

אין צורך להמתין 6 שעות, אלא שאם את רוצה מיד לאכול חלבי וכגון שמצאת את זה לאחר שש שעות, יש לשטוף מעט את הפה במים.

מקורות:

שו”ע יו”ד סי’ פט סעי’ א.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שלום לרבנים וישר כוח עצום! פתחתי את המקור אבל לא הבנתי איך זה מקור לשאלה רציתי לשאול אם יש מקור לכך שאדם שניתקע לו בשיניו בשר והוציא אותו ואכל האם צריך לחכות 6 שעות והאם יש שמקילים בזה תודה מראש!

  2. במקרה של השו"ע שם מדובר שהסיר את הבשר, ואכן בבדי השולחן שם מביא בשם הר"ן שאם אכלו יש להחמיר לספור שוב שש שעות, וראה מגילת ספר שם שהאריך לתמוה על דבריו, וכבר הובא בשם רבים מפוסקי זמנינו להקל בזה, בעל הבאר משה, הגר"ח קנייבסקי, הגרח"פ שיינברג, ועוד. ולכן המנהג הוא שאין חילוק.

  3. כך מבואר לכאורה בר"ן חולין לז ב מדפי הרי"ף, כמו כן נאמרו בזה כמה סברות, ראה ס' הכשרות פרק י הערה עח בשם הגר"מ הלברשטאם שאין לבשר כזה משמעות, וראה מגילת ספר שם שהבשר מתחיל להתעכל כבר כשהוא בין השיניים.

  4. מחילה אני לא מבין רציתי לדעת איפה כותב הבארות משה והרב קניבסקי שמתירים לא לספור שש שעות אחר שאכל בשר בין השינים בתוך 6 שעות תודה מראש וישר כוח עצום על הסבלנות