כשרות בבית חילוני

שלום וברכה כבוד הרב
אני מבקש מראש מחילה אם כבר שאלה דומה, אני בלי נדר אשמור את השאלות או את חלקם מעתה.
נתתי מספר דוגמאות למצבים שאולי מטריפים כלים, תוכל לומר לי בבקשה כבוד הרב אם הם מטריפים?

אני מאד חושש לאכול מהמטבח של אמא שלי, הרי זה יכול לגרום ח"ו לטמטום הלב. ויש לי הרגשה שחלק מהכלים טרפים.
הרי כאשר מבשלים על הכיריים, שמים סיר חלבי וליד סיר בשרי.

והחצובות כמדומני כך נקראים, החלק שעומדים עליו הסירים די מלוכלכים לזכרוני.
ובדקתי, וראיתי שכאשר מעבירים מרק קר לסיר קטן יותר בשביל לחמם, אז יש לחות בסיר למטה – זה מטריף, לא? ההורים שלי לא מנגבים את הסיר לפני חימום.

כלי הגשה: אבא שלי לפחות פעם אחת השתמש בסכו"ם שלא עבר הגעלה, מאלו שהם אוכלים איתו בשר וגם חלב (באכילות נפרדות עד כמה שידוע לי).

יכול להיות שהכניסו למדיח כלים כלים מעורבבים לפחות פעם אחת, אומנם נראה לי מספק אפשר לאכול מזה, אך אני לא רוצה להסתפק בזה.

גם אני מבין שצריכים לעשות הפרדה בין מלח ותבלינים לשימוש חלבי ובשרי – אכן? אז אם לא נעשה דבר כזה, הסירים טרפים?

יש לי חשש שאולי אמא משתמשת בקערה מסוימת, לשטיפת בשר לפני טיגון, וגם לשימושים חלביים בפעם אחרת אחרי שטיפה (אולי לא שטיפה מושלמת אני לא יודע).

רב תודות כבוד הרב, המשך יום נעים בע"ה

תשובה:

שלום ידידי,

ראה, באופן כללי יש כאן בעיה. אם אמא לא מקפידה ומכניסה סכו"ם טרף שהשתמשה בו באותו יום גם לחלבי וגם לבשרי, לתוך תבשיל, זה לא בסדר. אינני אומר שזה בהכרח אוסר את המאכל, יש בזה כל מיני פרטים, תלוי אם הוא בן יומו או לא כפי שדיברנו כמה פעמים, וסתם כלים אינם בני יומם. מהלחות בסירים כדאי להקפיד לכתחילה אבל בדיעבד אני לא חושש, אבל צריך לדעת שהם מקפידים לא להשתמש באותו סכו"ם לחלבי ובשרי ושומרים על הפרדה מלאה בין הכלים, ושכל המוצרים בהכשר טוב. לאכול באופן קבוע כאשר להם בעצם לא אכפת כל הענין, וכל פשלה שתארע הם יעלימו עין, זה לא מוצלח. כדאי לנסות למצוא כמה שיותר אפשרויות לכלים נפרדים. שימוש קר כמו שטיפת בשר אינו אוסר בדיעבד.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מאוד ברור, אם הם לא מקפידים להפריד בין חלבי לבשרי הכלים יאסרו. עליהם להבין שאתה חייב שתהיה הפרדה בענין הזה.