שיער ארוך חציצה בתפילין

שלום לרב
א. בגידול שיער ארוך מצינו, מלבד חוקות הגויים להרמב"ם וכו'
שלדעת רוב פוסקים מהווה חציצה לתפילה דראש, איך אם כן היה הנזיר מניח חלפיו?

ב. זכור לי מקור שלמדנו פעם, בדבר גידול שיער שהוא ניבול ויש לגלחו כל 30 יום, האם נכון הדבר, והיכן המקורות לכך?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב

שאלתך היא בעיקר לגבי נזיר עולם או נזיר שמשון [ראה נזיר פרק א משנה ב] שכן נזירות רגילה היא בדרך כלל לשלושים יום בלבד. זו אכן שאלה מענינת, אני חושב שכיון שאסור לו לספר את שערותיו ממילא הן אינן חציצה, שהרי שערות באופן רגיל אינן מהוות חציצה כי "היינו רבותייהו", כלומר הן חלק מהגוף, ורק כאשר הן גדולות מאוד ואמורות להקצץ הן מהוות חציצה, ושיער של נזיר אינו אמור להקצץ. ראה משנה ברורה סי' כז ס"ק טו.

בגמרא בסנהדרין כב ע"ב מבואר שלגדל שיער שלושים יאמר זה כבר בכלל "גדל פרע".

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כן כמובן, לא חילקתי בין נזיר סתם לעולם כיוון שסתם הוא ל' יום וממילא מחויב בתפילין בזמן זה, וכ"ש לנזיר עולם.

    שם גדל פרע לכהן הדיוט, האם רק לגבי המנויים שם הובא עניין זה? או שיש גם מקור גם לישראל?

    תודה רבה לכת"ר