אכילת פרווה במסעדה חלבי אחר אכילת בשר

שלום וברכה
האם יש אפשרות לאכול מאכלים פרווה במסעדה חלבית כשאני בשרי.
מה החששות בזה ?
רב תודות

תשובה:

שלום רב

אם אכן במאכל הוא פרווה אין חשש. גם אם השתמשו בכלי מלוכלך במעט גבינה שאולי נדבקה במאכל, לענין זה לא חייבו המתנה 6 שעות. כך הובא בשם הגרש"ז אויערבך.

כמובן צריך לדעת אבל שהכל פרווה ולא מטגנים באותו שמן בשר ופלאפל…

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם הבנתי נכון : אם אני בשרי, מותר לי לאכול מאכל פרווה שעליו גרגירי חלבי.
    אם כן, אינני מבין מה הטעם ?
    האם מה שהגרש"ז אויערבך אמר זה לא במקרה הפוך : דהיינו לאחר מאכל פרוווה עם נגיעות חלבי או בשרי, אין להמתין שש שעות.

  2. חלילה וחס! אסור לך לאכול חלבי בכלל, אולם כאשר מדובר במאכל פרווה ממש ואין לך כוונה לאכול כאן חלבי בכלל גם לא בכמות מועטה, רק שיש חשש שללא רצונך נדבקה כאן חתיכה קטנה מליכלוך הכף, על זה לא אסרו, כיון שאין כוונה לאכול חלבי. אבל אדם שאוכל סלט עגבניות עם נגיעות גבינה בולגרית זה ודאי אסור…

  3. האם זה אומר שאין לי חיוב לברר נוכחות נגיעות חלבי ?
    כי הרי מאד קשה להיות בטוח שאין גרגיר חלבי, פה ושם, על הסכינים או על הכלים שמשתמשים במטבח של המסעדה. ולכאורה, למה יש להקל ?

  4. ההקלה היא לא רק משום שהוא ספק דרבנן, אלא בעיקר משום שעל ליכלוך שכזה לא גזרו, וממילא אין חובה לברר. אני מאמין גם שאם משהו נכנס הוא בטל בשישים וכו', הרי לא מביאים במסעדה אוכל מלוכלך באופן שניתן לראות…

  5. האם מותר לי לאכול את המאכל הפרווה במסעדה חלבית לאחר שאכלתי בשרי גם אם יכול להיות שהמאכל הפרוה חומם יחד עם דבר מאכל חלבי (לדוג' בטוסטר)?