מהיכן היה לאבותינו חלב?

שלום לרבנים רציתי לדעת המ"ב בשבועות למה אוכלים חלב משום שקיבלו את התורה ואז אוטומאטי חל עליהם שחיטה כלים כשרים כל חוקי הכשרות וכו ירד מהר סיני לא היה מה לאכול אז אכלו מאכלי חלב ולזכר זה אוכלים מאכלי חלב רק מאיפו המאכלי חלב הגיעו עם מבהמות שחוטות הרי הם כבר שחטו ואז יש בשר שיאכלו בשר אם שחטו באופן לא כשר אז גם החלב לא כשר אלא בהכרח סחטו אבל גם זה היה אסור שהיה שבת אותו יום אז איך מסתדר? תודה מראש!!

תשובה:

שלום רב

כנראה היה להם חלב מיום שישי.

יום נעים.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. כנראה היו להם אמצעים לשמור יום אחד… אין לי תשובה אחרת. חליבה בשבת אסורה אלא אם כןם היא נעשית לאיבוד כדבריו הידועים של החזון איש. אגב מאז ומתמיד הכירו גבינות שעמדו 6 חודשים עד שנתיישנו מספיק…

  2. אפשרות נוספת הם סחטו ע"י נכרי שהרי עדיין לא נאסרה אמירה לנכרי. לגבי הכלים מן הסתם היה להם כלים שלא השתמשו בהם 24 שעות וכיון שעברו עליהם 24 שעות הרי הם נ"ט לפגם ומותר מדאו' ועדיין לא נאסר מדרבנן.