סיסמה שיש חלק מדברי חז"ל

בס"ד

לכבוד רבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: נשאל ידיד כזהנשאלה השבוע האם יש בעיה שכשהיה השרותים הזכיר לבדוק משלוח של מוצרים שהזמין ונכנס לאתר של החנות דרך הסמארטפון שלו (יש לו פילטר) וכשכתב הסיסמה שלו כדי להיכנס לחשבון שלו שם לב שאולי לו הגון עשה כיון שהסיסמה שלו יש חלק מדבר של דברי חז"ל כגון אם הסיסמה שלו היה משהו כמו " חלמא טובא חזי123", כי סיסמה כזו קל לו להזכיר.

עתה הנידון הוא דאע"פ שזה לא פסוק ולא הוציא מפיו ואפילו לא כתב אלא הסמארטפון שזה לא נחשב כתיבה לעניני הלכה ומתירים לדוגמא לאנשים לכתוב חידושי תורה בדרך מחשב בחול המועד וכו', הוא שאל האם יש בעיה שחלק סיסמה שלו יש דברי חז"ל ולא היה הגון לחשוב על זה שם כיון שהיה לו צורך לכתוב או פלגינן בדבר וכיון שמצורף המספרים 123 עם זה וגם שלא היה לו שום כוונה לקדושה ולמשמעות משפט זה, היה בסדר?

ואני מבין שזה עצם שאלתו היא האם לחשוב על דבר שקשור לתורה הוא בכלל אסור לחשוב בדברי תורה במקום לא הגון או צריך ממש לחשוב על הענין יותר מזה כמו משמעות פסוק או סוגיה כלשהו וכו' ?

תודה, ברכה להצלחה

תשובה:

שלום רב

כיון שאין כוונה למשמעות הדברים, אלא סתם ביטוי וסיסמה בעלמא אין בכך איסור.