הכשרת כיורים והחלפתם בין בשרי לחלבי

שאול שחור

האם ניתן להחליף בין הכיורים של הבשרי לחלבי כאשר עכשיו ממילא עושים הכשרה?{לכתחילה? בדיעבד? הכיורים הם מחרסינה?{אנחנו אשכנזים

תשובה:

שלום רב

אין אפשרות להכשיר כיור חרסינה! חרס כידוע בולע ואין לו הכשרה. אנחנו מחמירים לערות מים רותחים מהקומקום לכיור כיון שיש בזה קצת תיקון ולפי הכלל שכבולעו כך פולטו, אבל לגמרי לא סומכים על הכשרה זו, ולכן גם בפסח לא משתמשים רגיל בכיור הזה. הכי מהודר להכניס לתוכו כיור פלסטיק לימי הפסח, ואם אין, אז לפחות לא להשתמש במים חמים ברחיצת הכלים בפסח! ולא לערות לתוכו מאכל רותח בפסח.

בהצלחה