מטליות שונות לבשר ולחלב

שלום הרב
רציתי לברר האם אפשר להשתמש באותה המטלית לניקוי השיש הבשרי והשיש החלבי מכיון שמשתמשים בחומר ניקוי שהוא פוגם והאם מותר לעשות זאת לכתחילה והאם יש הבדל כאשר יש לכלולך חלבי או בשרי בעין
תודה

תשובה:

שלום רב

לגמרי לא כדאי כך לעשות, לא בטוח שתמיד הכל פגום, ומדובר במטלית שממש מתלכלכת וזה עשוי להוריד ממש שומן בשרי בעין על השיש החלבי, יש לייחד מטליות שונות בצבעים שונים לחלבי ובשרי, וכך נהוג בבתי ישראל.

בהצלחה