מצות חייב איניש לבסומי בפוריא על ידי יין מעורב באלכוהול

שלום רב
לדעות שיש ענין דווקא בשכרות ביין
בגוונא שמוסיף משקה אלכוהול נקי בתוך כוס היין כדי להשתכר בקלות
האם נקרא שמשתכר מיין?

תשובה:

שלום רב

ביין יש כלל שכאשר מוזגים אותו אפילו במים, כל עוד יש בו רבע או שישית יין [שיטות שונות בענין] הוא נחשב יין [ואדרבה בזמן חז"ל שהיינות היו חזקים היה ענין דוקא למזוג במים]. כיום הורה הגרי"ש אלישיב שכיון שהמזיגה במים אינה משביחה היא רק מקלקלת ואין לעשות זאת. אולם מזיגה במיץ ענבים הורה הגרי"ש שהיא משביחה, ולכן רבים נוהגים כך בליל הסדר בארבע הכוסות [ראה על כך בשבות יצחק על פסח]. נראה לי שגם מזיגה באלכוהול משביחה את היין וממילא זה נחשב יין לכל דבר וענין.

בהצלחה!