חיוב תפילה בעת צרה

אם אדם התפלל בבוקר לדעת הרמב"ם ע"פ מצוות חיוב תפילה ואח"כ נזדמן לו עת צרה האם חייב להתפלל לדעת הרמב"ן שוב כיוון שלדעתו זו עת צרה ואז חייב תפילה מדאוריתא?

תשובה:

שלום רב

אין קשר בין החיובים. לדעת הרמב"ן שיש חיוב דאורייתא להתפלל בעת צרה, זה יכול להיות כמה פעמים ביום. עת צרה הוא לא רק מחבל עם אש בעיניים וסכין בין השיניים… כל צורך חיוני, פקק תנועה שמעכב אותך מלהגיע בזמן לעבודה וכו' וכו', הוא עת צרה, ורק הקדוש ברוך הוא יכול לסייע לנו לעשות הכל טוב, ואליו ראוי להתפלל. זכורני מהגר"ש פינקוס שהיה מדבר על כך הרבה, שהרעיון של הרמב"ן הוא בעצם האמונה שכל דבר קטן וגדול הוא מאיתו יתברך ורק אליו אנחנו פונים. ובעצם מצות האמונה היא המחייבת את מצות התפילה.