הדרכה בלימוד התורה

בס"ד.
שלום,
אני לומד בעיון ובכח הלכה מדי יום ב"ה. בנוסף אני מאד אוהב ללמוד עין יעקב וזוהר מתוק מדבש (מוסרי הזוהר) , בעין יעקב ובמתוק מדבש אני לא מתאמץ בלימוד כי הדברים פשוטים יחסית ללימוד ההלכה מבחינתי. (כפי שהביאם הכותב למען ירוץ הקורא בהם), אולם הלימוד הנ"ל בעין יעקב ובמתוק מדבש מביא אותי לתיקון המידות ולחכמת חיים ב"ה בדרך התורה ממש ומאד מחכימה אותי.
השאלה אם זה לא ביטול תורה באיכות ללמוד בחצי הילוך וללא מאמץ גדול שהרי למדתם אותי שלימוד תורה בעיון היא דייקא מגדלת את האדם ואומר הזוהר שע"י שבירת קושיות בהלכה נשברות גם הקלי' שבמוחין.
מה דעתכם בבקשה?
ערן.

תשובה:

שלום רב

בודאי ראוי לכל יהודי להקדיש מעט זמן בכל יום ללימוד מוסר כפי נטיית ליבו, וכפי שהאריכו בזה כל גדולי המוסר, שכאשר משקיעים מעט זמן ללימוד מוסר התורה משתמרת ומשתבחת, כיון שהאדם נעשה מעודן יותר ומרומם יותר.דומה הדבר לכור מלא חיטים שעשוי להתליע, וכאשר מערבים בו קב חומטין הוא משתמר לזמן רב. ועוד כהנה וכהנה משלים נאמרו בזה, והעיקרון פשוט וברור.

בהצלחה רבה בדרך העולה!!!