כשרות כיריים אינדוקציה

שלום רב

רציתי לשאול האם יש להימנע מרכישה של כיריים אינדוקציה,

אציין שבביתי אני משתדל להקפיד קלה כבחמורה,

בתודה מראש

תשובה:

שלום רב

לא מומלץ לרכוש כיריים כאלו, ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קראתי במקום שהיפנתם, אציין שאין בכוונתי להשתמש בכיריים אלו בפסח, החשש שנשאר לכאורה זה רק באופן שגלש חלב על המשטח ואז התקנה לעשות נקיון יסודי דאין ממשות כלל ואין הכי נמי דהמשטח טרף גם הכיריים גז מוחזק בטרף, ולא מניחים אוכל ישיר על המשטח אלה רק באמצעות סירים יבשים, רגע בעצם עלול להישפך בזמן בישול ואז הבליעות יעברו לתוך הסיר דבכאי גוונא אצל גז אנו אומרים שהאש שורפת אותו ומותר ובכיריים אלו לכאורה יהיה אסור, אני צודק ?

    ואם אני ספרדי יהיה מותר בשופי להשתמש בכריים אלו, ויהיו מוחזקות כבשרי וכאשר יישפך חלב ניתן יהיה להכשיר את המשטח כפי שצויין על הצד שזה לא רק זכוכית אלה תערובת של מתכת ?

    בברכה ותודה.

  2. הבעיה המרכזית היא זו שהזכרת, לכן כתבנו שלא מומלץ [בדרך כלל אין איסור ממש, כי הגלישה לא תגיע עד הסיר השני וכו' ומגע יבש אינו מעביר, אבל זה כבר קרוב למכשול].