קניית מוצרים תוצרת גרמניה

בס"ד

שלום לרבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: האם יש לאדם ירא שמים להיות קפדן כבי מכוניות גרמני? נ"מ לאדם שאין לו הרבה כסף ומצא אוטו בחכירה שיש בו מחיר יותר טוב דהיינו זול ממכוניות אחרים, וזה יכול לחסר לו כסף שיכול לעשות שינוים באכות חיו. מדינא נראה שיכול לעשות את זה , אבל השאלה יותר מצד השקפה.

תודה ברכה והצלחה
שה' יתן לכם סיעתא דשמיא בכל

תשובה:

שלום רב

אי כל איסור להשתמש במוצרים מגרמניה, כמו כן חשוב לדעת שהגרמנים הם לא היחידים ששונאים אותנו… זה הכל ענין של הרגשה, וכל אחד רשאי לנהוג כנטיית ליבו. נראה לי שדוקא עכשיו מבין כל מדינות האיחוד האירופי הם עוד יחסית הכי בסדר איתנו…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הלכתית אין קשר בין הגרמנים לעמלק, אחר שסנחריב בלבל את האומות, ולכן כאמור זה ענין של הרגשה ואין כאן נושא הלכתי.