כפית בשרית בצלחת מרק פרווה

מה הדין בכפית בשרית נקיה שאוכלים איתה מרק חם פרווה האם האוכל נהיה בשרי והאם יש הבדל בין אם הכפית בין יומה או לא

תשובה:

שלום רב

האוכל לא נהיה בשרי בשום מצב, אלא שאם הכפית בשרית בת יומה יש להמנע מלאכול את המרק הזה אחר כך עם חלב ממש, אבל אין צורך להמתין 6 שעות.

מקורות:

מעיקר הדין מדובר בכלי שני שאינו מבליע ומפליט ואף עם חלב ממש יש להקל, ומכל מקום יש להחמיר בגלל דברי גוש שנמצאים שם וכו', וכדי להתרחק מהאיסור.