ביטול בשישים

בס״ד אין עוד מלבדו יתברך! :-)

קודם כל יישר כח :-)

אם הניחו כפית או מזלג על שיש שנקי בד״כ, אך מנוקה עם מים או שלעיתים מלוכלך ומבשלים גם חלבי וגם בשרי בגז שלידו

1) אם הונח הכלי על השיש ואח״כ הוכנס לסיר, הסיר כשר? והמאכל כשר?
2) אם המאכל חומם במיקרוגל, האם עדיין ניתן לעשות בו שימוש?
תודה מראש :-)

תשובה:

שלום רב

  1. אני מבין שמדובר שהכל קר, השיש והמזלג, וכאשר אתה מרים אותו לא ניכר עליו שיירי בשר או חלב, כך שאין בעיה, לא נראה שנכנס כלום לסיר וגם אם נכנס משהו בלתי נראה הוא ודאי בטל בשישים. כמובן שלכתחילה כדי שלא לבוא לידי מכשול, יש לשמור על הקפדה מלאה בין חלבי לבשרי. מגע חם עלול לאסור.
  2. לא הבנתי את השאלה.