מאכל פרווה בכלי בשרי

אכלתי פתיתים שבושלו בכלי בשרי. הפתיתים הם פרווה ולא נגעו ברוטב הבשר. האם אני בשרית עכשיו וצריכה להמתין 6 שעות ? כי אני רוצה לאכול עוד מעט חלב . תודה

תשובה:

שלום רב

אין חיוב המתנה לאחר אכילת מאכל פרווה שבושל בכלי בשרי. למנהג הספרדים בדיעבד מותר אפילו לאוכלו עם חלב ממש, ולמנהג בני אשכנז איען להקל אפילו בדיעבד אלא כשהכלי הבשרי אינו בן יומו [כמובן אם יש שם בצל מטוגן הוא עשוי להיות בשרי ממש ואין לאכול עם חלב, אף שגם במקרה זה אין חובת המתנה לאחריו].