טומאת כהן מבית לבית

שלוםרב
שאלה בנושא טומאת הואל לכהנים
בשו"ע יו"ד סימן שע"א סע' ד' בהגה כתוב "ב' גגין שאינן נוגעין זה בזה אע"פ שאין ביניהם רק פחות מג' לא הוי חיבור לטומאה דלא אמרינן לבוד להחמיר ואם היו זה למעלה מזה אע"פ שאינן נוגעין אמרינן חבוט רמי וכאיל ונוגעין"
לכאורה מזה הלשון משמע שבכל מקרה אומרים 'חבוט רמי' אפילו כמה גגות אחד אחרי השני.
אז לכן רציתי לדעת האם אכן הדין כך כי קרה מקרה דומה בעיר שלנו בצרפת לפני ימים אחדים.
תיאור הבנינים:
יש שבע בתים דבוקים כל אחת שלוש קומות ובין כל בית יש כמו מחסן בגובה של קומה אחת עכשיו כמובן אין גג שנוגע בגג של הבית ליד בגלל שהבתים גבוהות והמחסן המפסיק בין כל בית נמוך משתי קומות אבל הבעיה היא שכל גגות הבתים עודפים על המחסנים אז לכאורה לפי מה שכתוב ברמ"א יוצא שהגג של הבית איפה שנמצא המת הוא כאילו נוגע בגג של המחסן שמתחתיו והגג של המחסן עצמו הוא כאילו נוגע בגג של הבית השני בגלל שהגג של הבית השני עודף על המחסן שתחת הגג של הבית איפה שנמצא המת ,וכן הלאה הבית השני יש לה גם מחסן לידה שגגה עודף על מחסן וליד המחסן יש עוד בית שהגג שלה עודף על המחסן של הבית השני וכן הלאה כמה בתים ומחסנים עד שהשבע בתים והשבע מחסנים הנמצאים ביניהם 'הוי חבוט רמי' וכאילו הכל 'נוגעין' ואסור לכהן ליכנס באף בית או מחסן.
תודה.

תשובה:

שלום רב

זה נכון שאומרים חבוט רמי, אבל יש עוד תנאים להעברת טומאה, וכיון שאין פתח בין הבתים וכל בנין סגור בפני עצמו על ידי חלונות וכו', הטומאה אינה עוברת. גם באותו בנין עצמו באופן עקרוני הטומאה אינה עוברת מלבד החומרא שיש בפתח שסוף המת לעבור בו.

שלא נדע צער!