משפחות כהנים אזכרה לסבא בבית העלמין

שאלה:

שלום
אנחנו חוזרים בתשובה, משני הצדדים כהנים אמא ואבא
אמי ביקשה שנבוא לאזכרה של סבא שנהיה מניין בכל מקרה כמעט כולם כהנים והמניין מצומצם בדיוק 10 אפשר להיות בשביל/כביש בתוך בית העלמין ? להגיד תהילים וקדיש . בית עלמין בחיפה זה עם שבלים/כבישים שמכוניות יכולות להיכנס שם . זה נחשב מתוך בית העלמין וכמובן צמוד לכבשים שביל מפוזרים קברים .

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את בית העלמין בחיפה, בדרך כלל, למשל בירושלים זה בודאי כך, החברא קדישא דואגת לכך שלא יהיה שום עץ בבית העלמין שיכול להאהיל על מת, ויוצרת גדרות בין הקברים לשביל, כדי שבמקום בו הרכבים נוסעים יהיה מותר לכהנים לעמוד בלי להתקרב לד' אמות של קבר, אני מניח שכך זה גם בחיפה.