כהן ללוות את אשתו ללידה בבית החולים

שאלה:

האם כהן יכול להיכנס לבית חולים ללוות את אישתו בזמן לידה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

רצוי מאוד שכהן לא יהיה בזמן הלידה בחדרי הלידה, מאוד מצויים שם נפלים, ובכלל הימצאות כהן בבית החולים היא בעייתית.

כאשר האשה נזקקת לכך מאוד ואין לה אמא שתלווה אותה, זה מותר, ככל דבר שעושים אפילו בשבת כדי ליישב את דעת היולדת, כדאי לבחור בתי חולים ללא חשש טומאת כהנים, בעבר היה בית חולים ביקור חולים שהיה מותאם לכך.

תתייעצו עם רב בית החולים הספציפי, לגבי הנקודה זהו.

לידה קלה ובריאה.