לישה בשבת

שלום-בהמשך לתגובתכם אני שואל שוב-האם מותר בשבת לערבב טחינה נוזלית בסלט אחר כגון אבוקדו חצילים וכד?היש הבדל בין טחינה נזילה לזו הקנויה שהיא למריחה?והיש הבדל בין ערבוב בקערת הגשה כללית לבין צלחת אישית? שאלתי למרות הקישור ששלחתם כי משם לא זכיתי להסיק תשובה כי בדיני שבת עסקינן בברכה

תשובה:

כוונתנו בתשובה הנ"ל, שיש בזה בעיה של איסור לישה, אבל על ידי שינוי באופן הלישה מותר, והסברנו מהו אופן עשיית השינוי.

מקורות:

ראה שוב כאן.