השחלת שרוך לנעל בשבת

ראיתי בילקוט יוסף
http://www.yalkut.info/author/admin/page/73/
רציתי לשאול האם מותר לשרוך שרוך חדש/ישן במנעל שאין לא חור עם ברזל אלא חור רגיל כמו בנעל ספורט
מותר להשחיל בשבת במנעלים ישנים שרוך חדש, לתוך הנקב שיש מסביבו ברזל, או שהנקב רחב, שאפשר להשחיל השרוך בלא טורח. [ילקוט יוסף שבת ב' מהדורת תשס"ד עמוד תרפו. הליכו"ע ח"ד עמוד רכט. ומ"ש לגבי מנעל חדש ובלבד שלא יבטלנו שם, הנה ביבי"א ח"ט היקל בזה במנעל ישן]
תודה רבה וישר כח

תשובה:

שלום רב

מותר להשחיל שרוך בנעל בשבת, רק אם השרוך הזה כבר היה בנעל הזו לפני שבת, ובלבד שההשחלה נעשית בנקל [חור קטן מידי או שרוך פרום שהמלאכה קשה – אסור בכל מקרה]. בשעת הדחק שאין שרוך שכבר היה מושחל בנעל לפני שבת, ניתן לקחת שרוך בצבע משונה קצת שודאי לא ישאר שם לאורך זמן, או להשחיל בצורה משונה שודאי ישחיל אותו מחדש במוצאי שבת, וכך המלאכה לא תהיה ברת קיימא ואין כאן תיקון כלי.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שיז סעי' ב ומשנה ברורה שם ס"ק יח, וקצות השלחן סי' קמו ס"ק ג.