האם מותר לי להנאות מאור שהדליקו ההורים שלי בשבת

בסד
שבוע טוב ומבורך
1. האם מותר במוצאי שבת קודש בזמן צאת השבת הרגיל (לפני רבינו תם) להינות מאור שהודלק על ידי הוריי ? , למרות שאני נוהגת להוציא את השבת אחרי זמן רבינו תם ?
2. האם מותר להתפלל ולברך מסידור ולכרוך סעודת שבת לאור מנורה שהודלקה בשבת קודש רחמנא ליצלן , על ידי הוריי החילונים ? מותר לשהות בחדר זה ?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

  1. בדרך כלל הנוהגים להוציא את השבת כר"ת עושים זאת לעצמם ורק באיסורי דאורייתא. לכן מותר לך להנות מהדלקת האור שנעשתה על ידם. (ההורים ודאי אינם צריכים לשמור ר"ת…) יתרה מזו, אפילו אם הם הדליקו את האור בשבת (מבעוד יום). מאחר שעבר זמן "בכדי שיעשו" במלאכה כה קלה, מותר לך להנות מזה.
  2. אם יש תאורה נוספת בחדר מותר לך לקרוא. אולם אם יש רק את התאורה הזו. אסור לך לקרוא, משום שבמהלך השבת אסור להנות מאיסור שבת שנעשה ע"י אחרים במזיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    מדובר על שעה 15:00 בצהריים בשבת קודש. התריסים היו מורמים והיה אור בחדר. אך מעל שולחן השבת הייתה תאורה דולקת שנדלקה בשבת רחמנא ליצלן. האם במצב זה מותר להישאר בחדר ולערוך בו סעודה שלישית ?
    זו פינת אוכל ושם אני נוהגת לערות את כל הסעודות ?