לשלוח דברים עם יהודי שנוסע בשבת

האם מותר לשלוח חבילה עם יהודי שנוסע בשבת

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור. אם האיש נוסע מחוץ לתחום שבת (מחוץ לעיר), הרי שעל כל דבר שהוא לוקח עימו עובר על איסור תחומין. ולדעת רוב הפוסקים מחוץ לי"ב מיל זה איסור דאורייתא (ראה משנה ברורה סי' תד סק"ז). ראה עוד בספר תורת היולדת (פרק יז) שביאר הגר"י זילברשטיין בהרחבה שצריך להוציא דברים מהמכונית בטרם נוסעים עם יולדת לבית החולים (כמובן אם יש מפסיק זמן להוציאם).

בנוסף, יתכן שאפילו אם השימוש באותו חפץ שיועבר בשבת ייעשה רק לאחר שבת (לאחר שיעבור בכדי שיעשו) שעל כך הדין הוא שלאחרים מותר להנות מזה. מ"מ אפשר שזה רק באופן שכבר נעשה ההנאה ממעשה שבת. אבל לכתחילה, מנין לנו שיהיה מותר? עוד יש להוסיף, שיש בדבר כזה גם בעיה של חילול ה' שמשתמשים בחילול שבת של אותו יהודי.