פגימה בתיתרא עליונה בתפילין

כב' הרב

בתפילין שלי יש פגימה, באזור התיתורא העליונה. לא באחד מקודקודי התיתורא, אבל באחד מהמקצועות האחוריים שלה, כלומר באחד מהמקצועות שבאזור המעברתא ( אני משתמש בהגדרות של הנדסה שלמדתי בתיכון, שבהן לקוביה 8 קדקודים, 12 מקצועות ו 6 פאות. כלומר הפגימה אינה סתם באמצע פיאה אלא במקצוע של התיתורא אם כי לא באחד מקודקודי התיתורא)

תשובה:

שלום רב

אם כפי שהבנתי הפגימה היא בחלק האחורי של המעברתא – אין בעיה, חובת הריבוע היא בחלק הקדמי שהוא צריך להיות ריבוע מדוייק, שתחילתו בסוף המעברתא וסופו בקדמת התפילין, כדאי להראות לתלמיד חכם מקומי שיסתכל אם נשאר לך אותו ריבוע שמהמעברתא ואילך.

בהצלחה

מקורות:

שו"ע סי' לב סעי' לט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם המקצוע שעומד גם צריך להיות ישר בלי פגימה או רק המקצועות ששוכבות, מכיוון שהדין ריבוע של התיתורא הוא רק באורך ורוחב ולא בגובה

  2. יש חודים שעוברים מזווית ימנית לזווית שמאלית, ויש חודים שעוברים מזווית עליונה לזווית תחתונה, וההחודים האלו בתיתורא יוצר קצרים. האם שניהם צריכים להיות ישר בלי פגיעות?