שתיית קפה לפני התפילה

שלום הרב.
במשפחתי יש הרבה דברים שהם לא כל כך לפי ההלכה הפשוטה, לכן קבלתי על עצמי כבר כמה שנים את מנהגי הגר"א (אנחנו צאצאי הגר"א אבל סבא שלי הגיע לקיבוץ וכו')
לפי הגר"א צריך לברך על כוס האם אפשר לברך על קפה או תה?
א"כ האם כשאני מברך עליהם ומחשיב אותם בתור חמר מדינה אני כבר לא יכול לשתות אותם לפני התפילה? הרב עובדיה אומר שזה סותר אבל לכאורה היה ניתן לומר שזה משקה חשוב אבל בגלל שרגילים לשתות זה לא נחשב גאווה.(השאלה של החמר מדינה היא בחפצא של המשקה והשאלה של שתייה לפני התפילה היא ביחס של הגברא) (הסברא שעל בסיסה אני נוהג לשתות היא שבימינו זה כמו מים (הרב אוירבך ועוד רבנים שמובאים בפסק"ת) ולא מצד זה שקשה לי להתפלל).
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אינני מבין את הציטוט שהבאת מהגר"ע יוסף, המנהג הוא כפי שהזכרת, מחד גיסא להחשיב כוס קפה כחמר מדינה [על פי האדר"ת רבה של ירושלים, ושלא כהוראת החזון איש] ומאידך מותר לשתותו לפני התפילה מהטעמים שהזכרת. את שאלתך מהגר"א לא הבנתי, נראה שחיסרת כמה מילים בהקלדה.

ערב נעים.