ברכת הרואה למי שמדליקים עליו בביתו

שלום כבוד הרב
אם אחת הבנות שלי לא יכולה להיות נוכחת בשעת הדלקת נרות בשעה ב" מהודרת" האם אני יכולה בכל זאת להדליק בשעה זו או לחכות לה?ובעצם איזה אפשרות יש לה האם להדליק לבד?

תשובה:

שלום רב

במקרה כזה אין ספק שעליך להדליק בזמן אף שהיא לא נמצאת, אלא שכדאי מאוד שבמקום בו היא נמצאת תראה הדלקה בברכות כדי שתשמע ברכת שעשה ניסים, כיון שנחלקו הדעות, במי שמדליקים עליו בביתו האם הוא צריך לומר ברכות אלו על ראיית הנרות במקום שהוא נמצא, והועיל ויש בכך ספק ברכות ראוי שתשמע שם ברכות מאחר לצאת מכל ספק.

מקורות:

משנה ברורה סי' תרעו ס"ק ו.