הדלקת נרות במוצאי שבת חנוכה לנוהגים רבינו תם

בסד
שבוע מבורך
שמעתי שמי שמקפיד על "רבינו תם" צריך להקפיד בהכל. כלומר לסיים לצום לפי רבינו תם,ועוד מלבד צאת השבת קודש לפי זמן זה.
אם אני מקפידה על רבינו תם בצאת שבת קודש, אני אמורה להדליק את נרות החנוכה גם כן לפי זמן זה או שעדיף להדליק בצאת הכוכבים המוקדם יותר ?
האם יש להדליק ב 17:00 או ב 17:45 ?
תודה וחנוכה שמח.

תשובה:

שלום רב

כיון שההקפדה על זמן רבינו תם אינה אלא לחומרא, במוצאי שבת חנוכה אין להמתין לזמן רבינו תם, אלא להדליק את החנוכיה 40 דק' לאחר השקיעה, זה בערך 5 דק' אחרי זמן יציאת השבת שבלוחות השנה. כך הורו הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בסד
    שלום רב
    לא התכוונתי להדלקת נרות במוצאי שבת קודש. התכוונתי לימות החול.. האם להדליק בצאת הכוכבים או בצאת הכוכבים לפי רבינו תם ?
    יש לציין שאני מקפידה בשאר הדברים על רבינו תם בלי נדר.