לשון הרע במקום העבודה

בס"ד
שלום וברכה כבוד הרב שליט"א,
אני התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש במסגרת לא תורנית. ביומיים שאני שם נחשפתי להמון לשון הרע. ביום הראשון קצת סטיתי בקבלת לשון הרע אך לאחר חשבון נפש שעשיתי למחרת היום התרחקתי מכל שמיעה של רכילות. שאלתי היא, מה עליי לעשות אם יש בנות שחוששות למקום עבודתם ומהסיבה הזו מנסות להמעיט בערכי (כפי שהן עושות עם יתר הצוות) בפני המנהלת? אם אני יגש למנהלת ויסביר למה הן מדברות ומה הן בעצם לא עושות בעבודה זה עלול לסכן אותן ואין זה רצוני מאידך עליי להגן על עצמי כי אין אמת בדבריהם. אני מאמינה באמונה שלימה שבורא עולם שומר על יראיו האם עליי לשתוק לא להגיב?
מה קורה לעולם כבוד הרב? למה צריכים לדבר סרה סתם כך? הלא מי שקובע הכל הוא השם יתברך?

תשובה:

שלום רב

מותר לך בלי ספק להגן על שמך הטוב, על ידי שתגשי ותאמרי למנהלת ששמעת שמדברים רע על עבודתך, ואת רוצה להציג את הצלחותיך בפניה, באופן זה אין לשון הרע וזו התגוננות לגיטימית ומותרת. באופן כללי לא צריך לחשוש כל כך, מנהלת נבונה יודעת לראות לבד כיצד הפעילות מתבצעת ולא מקבלת כל מילה שאומרים לה.

בעז"ה הכל יהיה נחמד וטוב. תתידדי עם הסובבות אותך וזה גם יגרום להפשרת יחסים.

בהצלחה רבה