התפתחות חיים – אבולוציה – המשך

אם למשל מין לא יכול ממין שונה איך זה שלדולפינים ולוויתנים יש גנים זהים להיפופוטם ושלבני האדם ושיפנזות יש גם גנים זהים?

תשובה:

שלום רב

א. מעולם לא אמרתי שמין לא יכול להווצר ממין שונה, אמרתי שהסבירות שזהו סוד התפתחותו של העולם המופלא שלנו היא הרבה פחות מאפסית, אם באופן מקרי יחידני נעשה כזה דבר, יכול להיות.

ב. מצחיק למצוא כמה גנים דומים או זהים ולהקיש מזה על אבולוציה. הרי הגנים הם אין סופיים מבחינה מפרית, ואני משוכנע בלי ספק שיותר ממה שאדם וקוף דומים רב בהם השוני, אז מה בכך שהאדם באופן יחסי מעט יותר דומה לקוף מאשר לחיפושית, זה אומר משהו על אופן יצירתו????

ג. המבדיל בין אדם לקוף הוא משמעותי כל כך, שהנושא הגופני הטיפה דומה שלהם הוא חסר משמעות, האדם כולו מלא רגש חשיבה רוח וכו', הקוף בענין זה הוא ככל הבהמות והחיות למיניהן.

ד. באופן אוביקטיבי שום אדם רציני לא היה מעלה צד של אבולוציה. הדבר היחיד שעושה את האבולוציה "הגיונית" הוא הנחה מוקדמת, שאלוקים הרי אין… ועולם יש, והוא נוצר באיזה שהוא אופן, אז חייב להיות הסבר כל שהוא… אבל אם מכניסים את המציאות האלוקית למערכת השיקולים, כלומר, זו גם אופציה, אין ספק שמבחינה הסתברותית וסטטיסטית זה מתקבל על הדעת הרבה יותר לאין ערוך.