גילגולי נשמות

למה מברכים על אוכל ? ולחיות וירקות ופירות יש נשמה ? כי מצד אחד אומרים שלא ומצד שני אומרים שנשמות שחטאו מתגלגלות לירק או חיה… אז אני לא מבינה…

תשובה:

שלום רב

הברכה על האוכל אינה קשורה לגילגולי נשמות… חז"ל אמרו בברכות "כל הנהנה מהעולם הזה ללא ברכה כאילו מעל", כלומר יש להודות לקדוש ברוך הוא על המזון לפני אכילתו, בכך אנחנו מחזקים את האמונה שלנו בבורא עולם בהשגחתו, ואין כל היתר לאכול בלי הכרה והודיה זו.

לצומח אין נשמה, אולם אמת הדבר שיש בו גלגולי נשמות שאינם נשמתו של הפרי עצמו, אלא דבר הקשור בו והוא חיצוני לו, שבא על תיקונו על ידי שאוכלים כמו שצריך באכילה של מצוה או באכילה עם ברכה.

כלומר, סיבת הברכה אינה תיקון נשמות, אלא שכשמברכים מתקנים את הנשמות המגולגלות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מתפלא שאת מבינה בקלות שלתפוח עץ יכולה להיות נשמה ואת לא יכולה להבין שנשמה אחרת מתעברת בו… אני אישית על כל פנים לא מבין בזה, אני רק יודע שקיימת מציאות כזה.